ב-MIT פיתחו כלי חדש למנהלי רשתות, שיכול לחסוך זמן רב ולמנוע התקפות אפשריות, על ידי מציאת המסלולים והפרצות בהם האקרים צפויים להשתמש להתקפותיהם. איך זה עובד? מיד.
במעבדת לינקולן ב-MIT פיתחו כלי מיפוי חדש למיפוי רשתות, המאפשר למנהלים לעקוב אחר מסלולי האקרים אפשריים. הכלי, הנקרא NetSPA (קיצור ל-Network Security Planning Architecture), סוקר את ארכיטקטורת הרשת, המחשבים האישיים המחוברים אליה, ורשימת פרצות אפשריות. התוצאה: תוכנית הימנעות מאיומים אפשריים.
באיזה סדר?
לפי צוות NetSPA, מדובר בכלי המספק מידע לגבי מקומות אליהם יכול ההאקר להגיע ובאיזה סדר. כאשר למנהלי הרשת יש מידע שכזה, אין עוד צורך לבזבז זמן על פרצות אליהן לא יכול ההאקר להגיע ממילא.
חורים באופן אפקטיבי, וכן דרכים לקונפיגורציה מהירה של הרשת למניעת נזקים מהתקפה שלא זוהתה. במקום לתקן או לחסום עשרות, מאות ואלפי "חורים", ניתן בעזרת הכלי למצוא את עשרת המקומות הקריטיים ביותר דרכם יכולה להתבצע פריצה, ולתקן אותם לפני טיפול בשאר הבעיות.
מנבאים מסלולים
הכלי משתמש בסורקי פרצות הזמינים כבר היום, אך גם מאיץ את תהליך הסריקה כולו, ומוסיף סריקות של פיירוולים לניבוי מסלולי הפריצה האפשריים.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "בראש החדשות" של pCon-line? - כמה חדשות חשובות באמת בתחומי המחשוב ואינטרנט אתה זוכר מהשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן מאות חדשות ומפרסם את החדשה החשובה ביותר. כך מספיקה דקה ביום להתעדכן ולהתמקד ב-250 החדשות החשובות, רלוונטיות ושימושיות ביותר שהתפרסמו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "בראש החדשות"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.