4000 מציגים מלמעלה מ-100 מדינות השתתפו בתערוכת סביט 2011, שנערכה ב-1-5.3.2011 בהנובר שבגרמניה. התערוכה נחשבת לתערוכת המחשבים הגדולה בעולם וניתן היה לראות בה את קדמת הטכנולוגיה, במרבית הטכנולוגיות המוכרות, ממוחשב ארגוני על היבטיו השונים: ERP, CRM BI, דרך חידושי הווב, רשתות חברתיות וכמובן החידושים האחרונים בחומרה, כמו לוחות אם מתקדמים, מסכי תלת מימד ועוד.
תחום הענן היה התחום הבולט ביותר בתערוכה והוא מצא ביטוי בשורה ארוכה של יישומים כמו גם בשילוב עם מספר רב של טכנולוגיות, החל מווירטואליזציה ותקשורת, פיתרונות ליחידות קצה וכלה באבטחה.
הבשורה של החברות המובילות
שורה של חברות מובילות הציגו את חזית הטכנולוגיה שלהן. בלטו ביניהם חברת יבמ, שהציגה את התפיסה שלה לעולם חכם יותר, תפיסה שאומרת כי במידע רב שקיים היום, לא נעשה שימוש מספיק. על ידי קישור בין חלקי מידע קיימים וזמינים, הפקת מסקנות מהמידע החדש ושימוש חכם ויעיל במידע הזה, ניתן לתרום לכל תחומי החיים. במסגרת התערוכה הציגה יבמ 9 תחומי חיים דוגמת: ממשל, בנקאות, בריאות ותקשורת שבהם מיושמים העקרונות החדשים.
חברת SAP הציגה שורה של חידושים. ביניהם: Sybase Mobile Sales for SAP CRM / SAP BusinessObjects Explorer, המספק גישה מכל מקום וזמן למערך ה-CRM של החברה ומזכיר במידה רבה את הפיתרון של חברת SalesForce, המכונה SAP HANA – High performance analytic Appliance, אשר מאפשר לארגונים לנתח ולגלות את כל העסקאות שלהם והנתונים האנליטיים, בתגובה הקרובה לזמן אמת. ו-SAP Business ByDesign פיתרון לפי דרישה שמיועד להגביר פרודוקטיביות ושיתופיות ולחסוך בהוצאות.
VMware הציגה אף היא חידושים בפתרונות שלה, שנועדו להפחית מורכבות ולהוריד את ההוצאות באופן דרמטי תוך מתן שירותים גמישים.
בתחום החומרה
הגל החדש של מסכי D3 מצא את מקומו בתערוכה באופן נרחב ועם קשת מסכים בגדלים שונים. חלקם שעדיין דורשים משקפיים מתאימות. אחרים, ללא כל צורך בהתקן נוסף.
חברת ASUS הטוענת למעל 3800 פרסי הצטיינות בשנת 2010 ומעל 18,000 פרסים ואותות הוקרה בעשר השנים האחרונות, הציגה פתרונות רבים בתחום החומרה. מבין כולם בלטו 4 הכרזות על מחשבי טבלט חדשים מבוססי ווינדוס 7 או אנדרואיד. אלה מיועדים ליישומים שונים והם מופיעים במספר גדלי מסכים. הארבעה כוללים את הדגמים: Eee Pad Slider,
EeePad Transformer, Eee Pad Memo ו-Eee Slate EP 121.
מעבר להם חברות רבות הציגו חידושים מגוונים, גם אם לא דרמטיים, כמעט בכל תחום אפשרי: ממעגלי אם, מערכות שמע, מחשבי טאבלט וכמובן דגמים שונים ומגוונים של מחשבי ה- PC הוותיקים והשרתים לסוגיהם.
בתחום הרשתות החברתיות
פייסבוק אומנם לא הופיעה באופן ישיר אולם יישומים שלה נראו למכביר. בין היתר הוצג פיתרון של חברת byMii שמאפשר כמעט לכל חנות און-ליין ברשת, להשתמש בפייסבוק כשוק נוסף. Halalti מציעה תוכנה כשירות, שמסייעת לארגונים להרחיב את בסיס האוהדים שלה לצורכי שיווק ויראלי.
פתרונות נוספים בתחום זה היו: Social Media Miner שמאפשר לחברות לנטר פעילות שנעשית ביחס אליהם במדיה החברתית. Xing.com רשת חברתית למקצוענים עסקיים המונה מעל 10 מיליון חברים ו-Virtual Word כלי למידה מתקדם בתחום החברתי.
מה חדש באבטחה?
תחום האבטחה היה עוד תחום בולט. מצד אחד הציגו בו חברות רבות את הפתרונות האבטחה החדשים שלהם, שמתבססים על מתן פתרונות כוללים לקשת רחבה של איומים, תוך שימוש באלגוריתמים חכמים ויישום תפיסות חדשות להתמודדות עם הגידול המהיר במספר האיומים. מצד שני בלטו שורה של מכוני מחקר גרמניים שהציגו שורה של פתרונות ליישום מנגנונים ביומטריים, אבטחת הענן, מניעת זיופים.
מבין כולם משך את עינינו פתרון של חברת מחקר פרטית בשם Fraunhofer IGD, להגנה על מאגרי מידע ביומטריים. לפי השיטה של חברה זאת, מפיקים מהנתונים הביומטריים שנמסרים על ידי אנשים, קובץ חדש שיש בינו למידע המקורי קשר רופף אולם חד ערכי. כך פרטי טביעת האצבע המקוריים אינם נשמרים בשום מקום. נפילת מאגר כזה בידי גורם עוין, מאפשרת להפיק מטביעות האצבעות, קבצים חדשים שאינם מסגירים את פרטי טביעות האצבעות המקוריות ובכך מונעים פגיעה באזרחים שנתנו את פרטיהם. את הטכנולוגיה ניתן לנצל גם לזיהוי תווי פנים, רשתית העין ועוד.
עוד נציין את הכניסה המסיבית והרחבה של חברות מוכרות לתחום האבטחה. ביניהן ראינו את סיסקו, דל וסופטוואר AG.
הסייפא של התערוכה
ונסיים כפי שהתחלנו. מעטים התחומים שבהם לא ראינו חידוש כזה או אחר. באינטרנט ובווב 2.0, בשירותי בריאות, במחשוב ירוק, רובוטים מתוחכמים וכמובן שירותי ענן מגוונים, שהיו כאמור, גולת הכותרת של התערוכה. גם אם לכאורה התחומים מוכרים, סביט הראתה לנו שכמעט בכל תחום, ניתן לחדש.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.