יבמ תשקיע מיליארד דולר בשנה, בכל תחומי הפעילות שלה, על מנת לשפר משמעותית את יעילות צריכת האנרגיה של מערכות מחשוב. המיזם החדש של יבמ כולל שורה ארוכה של פעילויות ופיתוח מוצרים ושירותים חדשים המיועדים לצמצם את צריכת האנרגיה במרכזי עיבוד נתונים ואת ההשלכה על הסביבה של צריכת האנרגיה הזאת.
פרוייקט ``ירוק גדול``, Project Big Green, של יבמ נועד להתמודד עם העליה הדרמטית בצריכת חשמל וההוצאות הכרוכות בכך במרכזי מחשוב. המיזם ינוהל בעזרת למעלה מ-850 מומחים ליעילות שימוש באנרגיה, הפועלים בגופים שונים של יבמ בכל רחבי העולם.
על פי ההערכות ביבמ, עשוי החיסכון באנרגיה במרכז עיבוד נתונים ששטחו 2,500 מ``ר להגיע עד 42% מצריכת האנרגיה השנתית, שפירושם חיסכון של 7,439 טונות בפליטת מזהמים פחמניים לאטמוספרה.
נקודות עיקריות
בשלב הראשון, מתבצע תהליך ניתוח ואבחון של המתקנים הקיימים, לרבות בניית מודלים תלת-מימדיים וניתוח תרמי. בשלב השני, נבנה מרכז עיבוד נתונים חדש ויעיל, או שמתבצע שידרוג ועדכון במרכז הקיים. וירטואליזציה של תשתיות מערכות המידע, בשלב השלישי, מאפשרת חיסכון במספר המערכות האלה וייעול עבודתן של המערכות. כלי ניהול המאפשרים שליטה הדוקה בצריכת הזרם והתאמתה ליעדי הארגון מהווים את המרכיב הרביעי ברשימה, ואליהם נוספים פתרונות קירור בנוזל, הן במרכז הנתונים והן מחוץ לו.
בשלב האבחון הראשוני מציעה יבמ ללקוחותיה בדיקה מקיפה של יעילות השימוש באנרגיה בדרך לזיהוי דרכים לצמצום עלויות האנרגיה בשיעורים של עד 40%. השירות עושה שימוש בשיטות מדידה והערכה חדשניות, ומציג תוכנית מפורטת לשיפור ניצולת האנרגיה. טכנולוגיית מדידה ניידת, MMT, שפותחה במעבדות המחקר של יבמ מודדת ומנתחת את המבנה התלת-מימדי של פיזור החום במרכז עיבוד הנתונים.
מערכת המדידה כוללת עגלה-נוסעת קטנה חכמה המשלבת מספר גדול של חיישנים יחד עם חיישן מיקום, על מנת לאסוף נתונים תרמיים מכל נקודה במרחב
pConTop
המלצות מיוחדות
שחשובות למנהלי מידע
פרשנות מעשית והכוונה לנושאי מפתח
חדר המחשב. שיטת המדידה הזאת כבר יושמה במתקני Pacific Gas & Electric בקליפורניה, על מנת לזהות אזורים חמים, דליפות אוויר ונקודות בלתי יעילות במתקן מחשבים בשטח של 4,000 מ``ר בתוך ימים ספורים בלבד, לעומת שבועות ארוכים שנדרשו בעבר לתהליכים דומים.
שירות מחשוב לניתוח תרמי של יבמ מזהה ומציע דרכים לפתרון בעיות הקשורות בהתחממות העלולות לשתק מרכזי עיבוד נתונים, ומצביע על דרכים לחיסכון במהלכי ההרחבה העתידיים של המרכזים האלה.
דגשים נוספים
החיסכון בצריכת אנרגיה במרכזי עיבוד נתונים הופך לעניין קריטי, ככל שעסקים רבים יותר נשענים על מערכות המידע שלהם על מנת להפיק ערך עסקי ולבנות מודלים חדשניים של פעילות. על פי נתוני חברת מחקר השווקים IDC, על כל דולר של הוצאה לחומרת מחשבים, יוציא הארגון המשתמש במערכות האלה 0.5 דולר לשנה לרכישת אנרגיה. במהלך ארבע השנים הקרובות, צפוייה ההוצאה הזאת לצמוח ב-54%.
יבמ עצמה מפעילה כיום את תשתית טכנולוגית מסחרית גדולה, עם למעלה מ-800,000 ממ``ר של מרכזי מחשוב בשש יבשות. באמצעות שיטות חדשות, צופה יבמ להכפיל את כושר המחשוב במרכזי עיבוד הנתונים שלה במהלך שלוש השנים הקרובות, מבלי להגדיל את צריכת הזרם או את פליטת המזהמים הפחמניים.
על פי מדד חדש לזיהום האוויר, המאומץ בארה``ב, מודדת יבמ את ``טביעת הזיהום הפחמני``, או carbon footprint. גודל טביעת הזיהום נקבע על ידי כמות תחמוצות הפחמן הנובעות מפעילות אנושית, והשפעת התחמוצות האלה על הסביבה. אם להשוות את הכפלת הביצועים של מרכזי עיבוד הנתונים באמצעות שיפור המערכות לחלופה אחרת, של הכפלת שטח הרצפה של מרכזי עיבוד הנתונים האלה, מדובר בחיסכון צפוי של למעלה מחמישה מיליארד קילוואט-שעה מדי שנה.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "הכרזה מועילה" של pCon-line?
כמה הכרזות חשובות באמת בתחומי המחשוב ואינטרנט אתה זוכר מהשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן אלפי הכרזות ומפרסם את ההכרזה החשובה ביותר. (ניתן להתעדכן בהכרזות נוספות בחדשות החברות). כך מספיקה דקה ביום להתעדכן ולהתמקד ב-250 הכרזות החשובות, רלוונטיות ושימושיות ביותר שהתפרסמו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "הכרזה מועילה"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.