ארבעה יסודות אופטימיזציה סלולרית, שיכולים לסייע לחברות לחסוך בהוצאות התקשורת הסלולרית. מאת: מיכאל פנחס, סמנכ"ל הנדסה וטכנולוגיות בחברת הייעוץ "אגינקס תקשורת".
10/10/2007
תגיות:
הוצאות התקשורת הסלולרית הולכות וגדלות מידי שנה במרבית הארגונים העסקיים, והם אף חצו את הסף של 60% מסה"כ הוצאות התקשורת של הארגון, שכוללות תקשורת קווית, תקשורת נתונים, אינטרנט, ותקשורת בינלאומית (למעט אחזקת תשתיות תקשורת ומחשוב ומרכזיות טלפון - נס"ר).
חברות הסלולאר מתמודדות
המתנה פסיבית ליישם תוכנית ניידות מספרים והתקווה שמפעילי הסלולר יוזילו משמעותית את הוצאות התקשורת בעקבות החשש מנטישה והחלפת הספק לשירותים סלולריים, לא תישאנה פרי.
הניסיון בשנים האחרונות הוכיח, שהחברות הסלולריות ידעו להתמודד יפה מול הרגולציה והנחיות משרד התקשורת, שאמורות היו להפחית את ההכנסות במיליארדי שקלים (ירידת תעריפי קישוריות, הורדת עלויות שיחות לתא קולי, ביטול תכניות שיווקיות שונות, וכד') , ולמרות הכול להגדיל את ההכנסות בכ-7%-12% בכל שנה, לסך של למעל 17 מיליארד ש"ח בשנה האחרונה (מעל 60% מסה"כ הכנסות של שוק התקשורת).
הגידול בהכנסות המפעילים הסלולריים נבע מהעלאות התעריפים התכופות, וגם מהכנסת מסלולים יצירתיים חדשים כמו: "חיוב דקה ראשונה", תוספת תשלום קבוע בגין "חבילות גלישה" במכשירי דור 3, מעבר לתעריפי FIX כולל דמי קישוריות, ועוד.
בשלב הראשון של ניתוח הוצאות התקשורת של הארגון, יש לפתח ולהגדיר מדיניות שימוש בארגון לתקשורת סלולרית. כדי להבין את מבנה ההוצאות, צריך לבחון את פרופיל השימוש של העובדים ולהתאים חבילות שירותים, הכוללות דגמי המכשירים, שירותים כלולים בחבילה, מסלולים מותאמים לחבילה ומדרגי חיוב שונים לעובדים (פיצול חיובים בין הארגון לעובד).
ארבעה יסודות
קיימים 4 יסודות של אופטימיזציה סלולרית , שיכולים לסייע לחברות לחסוך בהוצאות התקשורת הסלולרית:
* אופטימיזציה של מדיניות שימוש.
* אופטימיזציה של חוזים.
* אופטימיזציה של תוכניות תעריפים.
* מערכת לזיהוי ובדיקה של הזדמנויות אופטימיזציה.
כשבוחנים את הוצאות התקשורת של הארגון, יש לשים לב למכלול הוצאות הסלולר ולא רק לדמי מנוי, ביטוח, אחריות ומחירי זמן אוויר. יש לתת תשומת לב גם להוצאות התקשורת הקווית ליעדי הסלולר, עלות רכישת המכשירים, דמי יציאה מההסכם, ציודים נלווים, שינויים ועלותם, העתקות, שירותי נדידה - Roaming מחו"ל ועוד.
הכנסה למנוי
אחת מנקודות החוזק במו"מ של הארגון מול הספק הסלולרי היא "הכנסה למנוי" (ARPU
או Average Revenue Per Usage), כאשר הכנסה למנוי נמדדת לא רק מהתשלומים הקבועים המשולמים למפעיל הסלולרי ומהשיחות היוצאות, אלא גם מהשיחות הנכנסות.
למרות ירידת תעריפי קישוריות, עדיין ההכנסות של המפעילים הסלולריים משיחות הנכנסות הינן משמעותיות, וניתן בהחלט לקבל זיכוי כספי בגין כל שיחה נכנסת, ובכך להפחית את הוצאות הסלולר של הארגון.
סעיף נוסף משמעותי בהוצאות התקשורת הינו שירותי נדידה – Roaming.
לא אחת קורה, שבנסיעה עסקית קצרה לחו"ל, החיוב שמתקבל יכול לסכם פעילות חצי שנתית של המכשיר בארץ.
בכל מקרה, הפעלת SIM זר באמצעות חברות כמו 012-סמייל, בזק-בינלאומי, נטוויז'ן-ברק, אקספון-018, TELEWAY, קשר-עולמי, ועוד רבים וטובים, תוזיל משמעותית את הוצאות הסלולר מחו"ל. שילוב של SIM זר עם שיחות נכנסות חינם, במרבית המדינות בעולם, כולל שילוב אפליקציית Call-Back "חכמה", תוך יצירת חווית משתמש ושקיפות מלאה בחיוג פשוט כפי שהמנוי רגיל לחייג מהארץ, הינו הפתרון האופטימאלי לגוף עסקי.
פתרונות יצירתיים
בנוסף, קיימים פתרונות יצירתיים חדשים בשוק, שמאפשרים להוזיל את הוצאות התקשורת הסלולרית של הארגון. פתרונות חדשים יצירתיים, שנמצאים בכניסה לשוק, מבוססים על העברת שיחות IP על רשת המידע בסלולר ו\או על רשתות אלחוט אחרות כמו WiFi.
כל התהליכים הללו מובילים להצטלבות דרכים ברורה: התחרות בין חברות התקשורת תיעשה מורכבת יותר, כך גם בהסכמים ובשירותים למגזר העסקי. ניידות המספרים כשלעצמה, לא תביא להוזלת הוצאות התקשורת לארגונים, אם לא יבצעו ניתוח מקצועי ומקיף של כל עלויותיהם בארגון, ואם לא ייושמו טכנולוגיות ושיטות מתקדמות לחסכון בהוצאות.
מיכאל פנחס הנו מהנדס תקשורת במקצועו, משמש בתפקיד סמנכ"ל הנדסה וטכנולוגיות בחברת הייעוץ "אגינקס תקשורת". מיכאל הוא ממקימי החברה וממייסדיה. מאז שנת 1991, מוביל בחברה ומנהל את מכלול התהליכים הטכנולוגים בדגש על עולם התשתיות, הטלקום והסלולר תוך התמחות אף בעולם בקרת העלויות והכלכלה התקשורתית.
אודות אגיניקס תקשורת
חברת אגינקס תקשורת בע"מ הנה חברה רב תחומית למתן שרותי ייעוץ, תכנון, פיקוח, אינטגרציה ושרותי Outsourcing לפרוייקטים בתחומי מיחשוב, Datacom, Telecom, תקשורת סלולארית, אבטחת מידע, בקרה, בטחון ומתח נמוך.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.