מנמ"ר חייב להיות בראש ובראשונה מחובר לאסטרטגיה של הארגון, ללמוד ולהבין את הצרכים ומטרות הארגון בו הוא עובד ומהם לגזור את הטכנולוגיה והתהליכים הממחשובים שימקסמו ויביאו תועלת וערך מוסף לארגון.
אחת הבעיות העיקריות של ארגון IT הוא המיצוב שלו בחברה. בחברה בה ה-IT אינו שותף מלא ושווה ברמה האסטרטגית של הארגון הוא ימצא את עצמו רץ אחרי הזנב של עצמו בכדי לתמוך בארגון והנתק בין הפתרונות המוצעים ע"י ה-IT והצרכ
``סוד ההצלחה החשוב ביותר של המנמ''ר הוא מצד אחד להבין את המשתמש ולדבר בשפתו ומצד שני לתרגם את בקשותיו לטכנולוגיה, מבלי לותר על סטנדרטים, איכות ובקרה.``
"מנמ"ר צריך לדעת כל הזמן מה הולך בשוק ואילו טכנולוגיות חדשות מוצעות בו. כמו כן, צריך להבין שלא כל הטכנולוגיות החדשות מתאימות לארגון הספציפי שבו המנמ"ר עובד. לא מומלץ לאמץ טכנולוגיות חדשות רק בגלל שהן חדשות, אלא
סוד ההצלחה הוא לתת למשתמשים תחושה שהמערכות עובדות איתם ולטובתם, בצורה שוטפת, דרך מענה מהיר ומקצועי לכל הבעיות שצצות, ושמירה על רמה מקצועית גבוהה ועדכנית.
סוד ההצלחה הוא לתת מענה טכנולוגי מתקדם ובלוחות זמנים קצרים. בארגונים בכלל ובארגון שאינו הי-טק, בפרט, חשוב ביותר לתת את הדעת לנושא ליווי המשתמשים ולהטמעת המערכות.
"עד כמה שהדבר מתאפשר יש ל"ישר" את התהליכים ולהכניסם למסגרות עליהם חשב מי שבנה את האפליקציה מתוך הנחה שהבניה לקחה בחשבון את מרבית האפשרויות הסבירות לתחום המטופל."
"נסו לפשט את העבודה כמה שיותר. אל תרבו בפלטפורמות מאחר ועומס העבודה הופך אחר כך לבלתי נסבל והמערכת עובדת בצורה בלתי יעילה. ריבוי פלטפורמות יכול לגרום להוצאות רבות ומיותרות".
"הקשבה פעילה לצרכים המשתנים של הנהלת החברה, היא סוד ההצלחה החשוב ביותר של המנמ"ר המקצוען. הבנת האתגרים העסקיים, היא זו שצריכה לכוון את האסטרטגיה של אגף טכנולוגיות מידע."
"אנו רואים כמשימתנו העיקרית, העמדת מערך תקשוב זמין, מודרני וגמיש, תוך תמיכה ושותפות ביצירת הכנסות לרשות, וקיומו של ערך מוסף גבוה לכל שירות אותו מספקת רש"ת, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, 365 יום בשנה."
"אחת הדילמות הגדולות של המנמ"ר, היא השאלה עד כמה מרכזית עבודתו ועבודת המחשוב בארגון. מצד אחד - כשהכל דופק כמו שצריך, החשיבות לא ברורה. מצד שני, כשיש "צרות" במחשוב, מתחילים להבין כמה הוא מרכזי לעבודה היום יומית.
"מנמ"ר, כמו כל מנהל, צריך לזכור כי הצלחתו תלויה בראש וראשונה בצוות העובד עמו. תשומת הלב העיקרית צריכה להיות מופנית אל האנשים. הטיפול במשאב האנושי אינו יכול להיות רק עוד סעיף במצגת Power Point - הוא חייב לקבל א
סוד ההצלחה למנמ"ר המקצוען הוא: "היכולת להבחין מראש היכן ישנם מוקשים, ומתן פיתרון לפני שהמוקש מתפוצץ. יכולת קבלת החלטות יעילה, והעברת מסרים אמינה ועדכנית".
"חשוב להקשיב, להיות צנוע ולא לחשוב שאתה יודע הכל. הרעיונות הגדולים באים הרבה פעמים ממשפטים אקראיים של אנשים "פשוטים". להאציל סמכויות ולתת לאנשים תחושה שאתה באמת סומך עליהם."
"אני מכוון ומתמקד בבניה וטיפוח של התהליכים במפעל, כך שהם יהיו מחושלים, חסונים ויציבים. המטרה היא ליצור תהליכים יעילים ומהירים מצד אחד, וללא נקודות כשל, מצד שני."
"יש טכנולוגיה ישראלית מעולה ואני ממליץ למנמ"רים לבחון את הטכנולוגיה המקומית במקביל לטכנולוגיות של הספקים מחו"ל. לא פעם, נתקלנו במערכות עם חותמת של ספק בינלאומי שפותחו במרחק של פחות ממאתיים ק"מ מאתנו."
"כל מנמ"ר צריך להאמין כי הצלחת החברה תלויה (גם) בו. לשם כך עליו להכיר היטב את המטרות העסקיות של הארגון בו הוא מתפקד ולדעת לתרגמן למטרות IT מקבילות. על המנמ"ר להתמקד במימוש תוכנית עבודה מדידה, הנגזרת ממטרות אלו.
"החזון שלי הוא יצירת יתרון אסטרטגי לחברה ע"י שימוש בכלים של מערכות מידע. דבר זה נעשה על ידי הקטנת עלויות בדרך של יצירת כלים ממוחשבים לייעול תהליכי עבודה בחברה. אנו גם פועלים לזיהוי רציף של צורכי הלקוח ויצירת מע
"בעבר הייתי "רץ" אחרי מוצרים חדשים, אך כיום אני נוטה יותר לחכות, למשך זמן הבשלה מסויים. השיקול הוא שדברים אליהם השוק הולך "חזק", במילא יגיעו אליי ומה שהשוק לא הולך אליו, פירושו רווח בכך שלא הוצאתי על כך כסף."
"ממשלת ישראל הפכה בשנים האחרונות לגוף הקובע סטנדרטים בעולם ה-IT הישראלי ומוביל אחריו גופים רבים בשוק הציבורי והעסקי. החשיפה לנושא אבטחת מידע בכלל, והגברת השימוש הצפוי באתר GOV.IL, הביאו אותנו למחשבה שבשל האחריו
"המשאב האנושי הוא החשוב מכל. הענקת תחושת השייכות, המשפחה, החום, והחשיבות לכל אחד ואחד מעובדיך, הוא המפתח להישגים גבוהים לפרט ולארגון, גם בימים קשים ובתקופות של חוסר יציבות. "
"תפקידנו - כלפי עצמנו וכלפי האירגון, הינו לשנות בהדרגה ובהתמדה את התפיסות המסורתיות, תוך הסרת החשש מ"האיום הטכנולוגי", ובד בבד להציג בכל הזדמנות את היתרונות ואת תרומת ה-IT לשיפור התוצאות העיסקיות."
"בארגונים רבים עדיין לא הופנמה חשיבות תפקיד המנמ"ר ויש לתת לו את המקום הראוי גם בתהליך קבלת ההחלטות וגם בהקצאת המשאבים הארגוניים – תקציבים, כ"א וכו'. באחריותנו להוביל את השינוי בתודעה הארגונית בנושא זה."
"החזון שלי הוא לתמוך באופן יעיל במטרות וביעדים של החברה ובתוכנית העבודה שלה, תוך חתירה למיקצועיות ומצוינות בשרות. חשוב לזכור שהטכנולוגיות ומערכות המידע הן לא מטרה בפני עצמה אלא אמצעי למתן פתרונות לארגון."
"חלק מסוד ההצלחה של מנהל מערכות המידע הוא לדעת להכיר את הפרטים "הקטנים" במערכות גדולות כמו שלנו, וזאת למרות הדעה הרווחת שניהול שכזה הינו "ניהול בקטן". הדבר פשוט מאפשר למנהל הבנה כיצד משהו פועל בתחום אחריותו וע