ישע סיון - מנכ"ל K2K - "מטרתנו לעזור לארגונים לבנות לעצמם את שולחן העבודה הארגוני. שולחן עבודה ארגוני הוא הביטוי העדכני למה שהיה מכונה בעבר אינטרא-נט או פורטל והוא מאפשר לעובד להגיע לכל התהליכים העסקיים והיישומים בקלות ובנוחות, למובילים העסקיים לנהל את התהליכים העסקיים במהירות ולמנהלים הבכירים לתעל תשומת לב העובדים למשימות ולתהליכים העסקיים הרלוונטיים. למנמ"רים, הדבר מאפשר להוות תשתית ידע אמיתית לפעילות הארגון, לטובת שרידות ושגשוג".
22/07/2005
תגיות:
מהו החזון הטכנולוגי העיקרי שהחברה שלך דוחפת?
לעזור לארגונים לבנות לעצמם את שולחן העבודה הארגוני. שולחן עבודה ארגוני הוא הביטוי העדכני למה שהיה מכונה בעבר אינטרא-נט או פורטל והוא מאפשר לעובד להגיע לכל התהליכים העסקיים והיישומים בקלות ובנוחות, למובילים העסקיים לנהל את התהליכים העסקיים במהירות ולמנהלים בכירים לתעל תשומת לב העובדים למשימות ולתהליכים העסקיים הרלוונטיים. למנמ"רים, הדבר מאפשר להוות תשתית ידע אמיתית לפעילות הארגון, לטובת שרידות ושגשוג. המוצר שלנו - Homes, בונה שולחן עבודה ארגוני באמצעות "בתים ארגוניים", המאפשרים לנהל ידע ויישומים ברמה הארגונית. זה הוא חזון שמשלב:
1. ממשק מזמין.
2. קלות הפעלה ושימוש.
3. תבניתיות וסדר. כיצד ממש החזון שלכם את ההבטחה הבסיסית של הטכנולוגיה – להציע יותר תמורת פחות ?
זו לא ההבטחה הבסיסית של הטכנולוגיה. ההבטחה, היא לאפשר לארגון להיות יותר אפקטיבי, ואפקטיביות זה הוא המצב בו הארגון יוכל לעשות יותר. כל טכנולוגיה באשר היא עולה כסף אבל מאפשרת לעשות יותר דברים. שולחן עבודה ארגוני – בנוסף לחסכון בכסף – מאפשר לארגון להגיב לסביבה, ליזום שינוי, להוביל. הפתרון שלנו דוחף את הארגון לכיוון של סדר, מאפשר לכל מנהל בארגון לשלוט בצורה בה הוא מציג את הפעילות העסקית עליה הוא אחראי, ולמנמ"ר להתקרב ולהוות תשתית אחודה דרכה הארגון מנהל עצמו. במידה רבה, Homes מעצימה את מערכות המיחשוב. מהם היתרונות הכלכליים המשמעותיים שיפיקו ארגונים שיישמו את החזון שלכם?
התוכנה יוצרת ערכים מוספים מחסכון, יעילות ואיפשור. לדוגמא - "בית נהלים" חוסך בצורך להפיץ נהלים בנייר, חוסך זמן עובדים באיתור נהלים ומייעל בניית נהלים מחלקתיים וארגוניים. הוא מאפשר גם לעשות דברים שלא עשית בעבר, כמו להגיב על נהלים במקום או לשקף ב"בית השיווק" את הנהלים הרלוונטיים לשיווק. מעבר להיבט הכלכלי, מה תוכל להבטיח אישית לכל מנמ"ר שיאמץ את הפתרונות שאתה מציע?
השחקן המרכזי במימוש שולחן עבודה ארגוני, שהוא לב ליבה של תשתית הידע המודרנית, הוא
המנמ"ר. אנו מזהים מטרות עסקיות של הארגון, ויחד עם המנמ"ר הופכים את מערכות המידע לכלי אסטרטגי במימוש המטרות הארגוניות. אילו מגמות ושינויים משמעותיים אתה רואה בתחומי הפעילות העיקריים של ארגונך, בשנים הקרובות?
1. קבלת אחריות גדולה על נושא שולחן העבודה, מצד גף המחשוב.
2. הלקוחות בארגון מצפים ששולחן העבודה יהיה כמו אינטרנט, במהירות ובגמישות.
3. מגוון טכנולוגיות, האמורות ליצור את הגמישות עבור המנמ"רים.
איזה דברים היית ממליץ למנהלי המחשוב ליישם באופן מעשי, בהתבסס על החזון של החברה שלך?
המנמ"ר צריך לשאול עצמו מה רמת הבשלות שלו ושל הארגון להיכנס לכך. היישום עצמו יתבטא בשלבים אלה:
1. חוסר ידע מוחלט לגבי הנושא - בשלב זה יוצע לארגון תהליך "התנעה" בן חודשיים שלושה, המספק מושג ראשוני על התחום.
2. הזנקה - הארגון מקבל יותר חיבור למערכות המחשוב בארגון.
3. הקמה - בניית תשתיות לטווח ארוך.
4. הפעלה – שעיקרו תחזוקה, בנייה של ישומים חדשים, והדממה של ישנים. יש לך במה להעביר מסר חופשי למרבית מקבלי החלטות המחשוב של מדינת ישראל, במספר שורות. מה תרצה לומר להם?
אנו חיים בתקופה מעניינת מאוד, המשלבת שני אתגרים: מצד אחד שינויים עסקים גלובליים (שווקים חדשים, תקנות חדשות), שינויים באוכלוסיה הצרכנית ובדפוסי הקניה. מצד שני, טכנולוגיות חדשות (כגון SOA, Composite Applications וכו') מביאות את מהפכת האינטרנט לארגונים. נוצרות הרבה הזדמנויות חדשות. המצב מחייב את המנמ"ר להוביל בבטחה את הארגון למול שני אתגרים אלו. לסיכום - ימשיך להיות מעניין. פרטים ביוגרפיים
ישע הוא יוצא חיל המודיעין, בעל תואר ראשון מאוניברסיטת ת"א, תואר מאסטר ודוקטורט מאוניברסיטת Harvard, לשעבר מרצה באוניברסיטת ת"א.
K2K פועלת כשבע שנים בתחום תשתיות הידע לארגונים. החברה עוסקת בדרך כלל בפרוייקטים ארוכי טווח אצל לקוחות גדולים ובינוניים, המשלבים גם היבטים עסקיים וגם היבטים תהליכיים תרבותיים.
מנמ''רים של ארגונים בינוניים וגדולים שמעוניינים להתראיין במסגרת מדור זה, מוזמנים לפנות לעורך.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.