מערכת pCon - "שטפון" של הכרזות בתחום הניידים החכמים, במגוון קטגוריות וסוגים, כמו גם במספר המוצרים שמוצעים לנו. מהסמארטפון (הסלולארי החכם) דרך הסמארטבוק, הנטבוק, הניידים הרגילים ועד מחשבי הטאבלט שעומדים בפתח. מה זה אומר? מה עושים?
לאחר שבועות ארוכים של שמועות עקשניות שנפוצו ברשת, גוגל הכריזה השבוע באופן רשמי על ה-Nexus One - הטלפון הנייד הראשון מתוצרתה, אותו היא פיתחה בשיתוף עם יצרנית הטלפונים הניידים הטייוונית HTC, אחת מהחברות הבולטות כיום בתחום הסמארטפונים. ההשקה של ה- Nexus One, כך מסתבר, היא אולי הגל הבולט ביותר של "שטפון" פתרונות ניידים, חכמיים וחדשים.
תערוכת CES שנפתחה השבוע בלאס ווגאס, משמשת במה לעוד שלל הכרזות מעניינות.
מתי זה התחיל?
את נקודה המפנה בקצב והיקף ה"זרימה" של נהר הניידים, ניתן לייחס במידה רבה לאפל שעשתה זאת, עם השקת ה-iPhone לפני כשנתיים. ההצלחה הגדולה והמסחררת שלו, חייבה את כל היצרניות האחרות להשקיע גם הן בפיתוח טלפונים סלולאריים חכמים ומתקדמים. במידה מסוימת, אפל טרפה את הקלפים של שוק זה, וכיום כל היצרניות האחרות מנסות לארגן אותם מחדש ולשים את ידיהן על קלף המנצח.
ביחד עם זה, אם עד לפני חודשים ספורים ראינו את עיקר המהפכה בתחום הטלפוניה, כיום היא מתרחבת להיצע רחב של פתרונות מגוונים בגדלים שונים, בין הטלפון הסלולארי למחשב הנייד ה"קלאסי".
במקביל, לא רק שיש יותר סוגים של פתרונות, ניתן גם לראות בכל תחום מספר חלופות ובסך הכל היצע עצום של מכשירים שזמינים כיום בשוק. יתרה מזאת, אם בעבר הפתרונות הושקו בטיפין טיפין, הרי שבחודשים האחרונים הטיפות הללו הפכו לממטרים כבדים עד כדי חשש להצפות.
היצע הפתרונות רחב ומגוון, הוא מתחיל במכשירי הסמארטפונים הקטנים, בעלי מסך בגודל של 4 אינטש ופחות, ממשיך דרך הסמארטבוק (קטגוריה חדשה שבין הסמארטפון לנטבוק) מעליהם המיני ניידים, המכונים בשם נטבוקים, שמגיעים עם מסכים בגודל שבין 7 ל-12 אינטש, ומסתיים במחשבים הניידים הרגילים בעלי המסכים הסטנדרטיים, כאשר חלקם יעבור מטמורפוזה ויהפוך למחשבי הטאבלט.
מה מציע השוק?
בין הדגמים השונים שהושקו או מתוכננים להשתחרר לשוק ניתן לראות למשל:
• את ה- DROID של מוטורולה - טלפון חכם המגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל. הטלפון כולל: מסך מגע בגודל 3.7 אינטש, מצלמת 5 מגה פיקסל, תמיכה בתקשורת Wi-Fi ובלוטות', וזיכרון בנפח של עד 32GB. הטלפון זמין בשוק.
• את ה- Nexus One של גוגל - טלפון חכם בעל מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 2.1 החדשה. המכשיר מגיע עם מאפיינים דומים לאלו של ה- DROID של מוטורולה, כולל מסך מגע בגודל 3.7 אינטש, מצלמת 5 מגה פיקסלים, זיכרון RAM בנפח של 512MB, וזיכרון חיצוני בנפח של עד 32GB. הטלפון ישתחרר בחודש פברואר בארצות הברית.
• את ה- First Else - טלפון חכם מתוצרת ישראלית המספק תכונות מרשימות לא פחות מהמתחרות שלו בשוק העולמי. היתרון של ה- First Else הוא בממשק שלו, המאפשר לבצע את כל הפעולות השימושיות ביותר באמצעות האגודל בלבד. הטלפון יצא לשוק ברבעון השני של 2010.
• את האייפון - הגרסה האחרונה שלו, ה-3GS, מציעה שיפורים משמעותיים, ביניהם, במהירות הביצועיים שלו, בנפח הזיכרון ובאיכות המצלמה שבו. רחשים ושמועות רבות ברשת, כבר מדברים על הדור הבא, שעומד לצאת לאור בחודשים הקרובים.
מנטבוקים לטאבלט
ברמות הגבוהות יותר אנו רואים את:
• פריסקייל סמיקונדוקטור השיקה השבוע סמארטבוק הכולל מסך בגודל 7 אינטש, יחד עם מעבד i.MX515 של החברה שפותח בישראל ומודם 3G. מחירו צפוי להיות כ- $200.
• Skylight החדש של לנובו הוא עוד פיתרון שנושק למחשבי הנטבוק עם מסך "10.1 מעבד ARM
של 1Ghz ומערכת הפעלה לינוקס. צפוי להופיע בשוק באפריל השנה, במחיר $499.
• סדרת eee PC - סדרה של מספר דגמי מחשבים מיני ניידים מבית אסוס, כאשר הבולטים שבהם הם ה-1005HA וה-1101HA. דגם מעניין חדש שהשיקה אסוס השבוע בסדרה הוא ה- N1201, הכולל, בשונה מדגמים אחרים בקטגוריה הזו, את מעבד ה-Atom של אינטל מדגם N330 (רוב הדגמים עובדים כיום עם ה-N270 או ה-N280). בנוסף הוא מציע מסך בגודל 12.1 אינטש, זיכרון בנפח של 2GB ודיסק קשיח בנפח של 320GB.
• Inspiron Mini - סדרת דגמי מחשבים מיני ניידים מבית דל. כוללת שני דגמים עיקריים שנמכרים בארץ - Inspiron Mini 9 ו- Inspiron Mini 10. ההבדל העיקרי ביניהם הוא מסך המגע שלהם.
• סדרת ASPIRE ONE של Acer, סדרת Compaq Mini של HP וסדרת IdeaPad של לנובו.
בתחום המחשבים הניידים ההיצע רב וגדול עד שקשה למנות את כולם.
אל התחומים האלו מצטרף תחום משנה נוסף, הטאבלטים - מחשבים מיני ניידים בעלי מסך מגע המכונים בעברית גם "מחשבי לוח".
מיקרוסופט הכריזה בתערוכת CES, כי תציג בהמשך השנה מחשב טבלט, בשיתוף HP. הוא ייכלול מסך מגע ואת מערכת ההפעלה Windows 7.
ישנן גם שמועות רבות על כך שאפל וגוגל מתכננות להשיק בקרוב מחשבים כאלו.
בהקשר זה נציין כי מחשבי הטאבלט קיימים בשוק כבר מספר שנים, אולם הבאז הקרוב, צפוי שיעיר נישה זאת, בדומה למה שקרה לכניסת האייפון לשוק הסלולארי.
מה המסקנות?
השוק מוצף כיום בפתרונות רבים ומגוונים בתחום המחשוב הנייד החכם, כאשר יצרניות החומרה יורות לכל הכיוונים על מנת לאתר את התחום בעל הפוטנציאל הרווחי הגדול ביותר.
למרות ההתקדמות הרבה חשוב לשים לב כי אנחנו נמצאים רק בתחילתו של עידן חדש. רבים מהמוצרים אמנם משוכללים ומתקדמים, אך יחד עם זאת, בגלל שמדובר במוצרים ראשונים בתחום, עדיין רבים מהם לוקים בחבלי לידה ובבעיות שונות. יתכן למשל, שחלק מהבאזים המדוברים כיום, כמו חלק מדגמי הסמראטפונים, עשויים לנחול כישלון חרוץ ולהיעלם באותה מהירות שבה הם הופיעו. במצב כזה טלפון יקר או כל התקן אחר שתרכשו עשוי להתגלות כפיל לבן בכיס.
נקודה מרכזית שחשוב להיות מודע אליה היא העובדה שבכל המקרים, מדובר על מכשירים מתקדמים ומורכבים עם פונקציות רבות, שמחייבים לימוד ממושך, בכדי להכיר את כל תכונותיהם.
עוד נדגיש כי כאשר מתכננים להטמיע פתרון כזה בתחום הארגון, השיקולים צריכים להיות רחבים יותר, שכן אז מדובר בשורה ארוכה של מחויבויות: היבטי קישור ואבטחה, הטמעה ותמיכה, ולכן במקרה זה יש להיזהר כפל כפליים.
איך מומלץ לנהוג?
ההמלצה שלנו לאנשים פרטיים וארגונים כאחד. לשבת כרגע על הגדר. לחכות לפחות עד יולי 2010. לתת קצת למים לרדת ולראות מה קורה? איזה תפיסה תופסת תאוצה (עיין ערך Netbook בשנה האחרונה) ומי הן ההבטחות שנראות נוצצות אולם כאלה שלא יזכו להיענות השוק.
בשורה הסופית אנו ממליצים לעקוב אחר הקורה בשוק, אולם לא להיות הראשונים שקונים את ה"באזים" הנוכחיים. אנשים שיעשו זאת יוכלו לבחור את הסוסים המנצחים האמיתים, ולהתגלח על זקנם של אחרים, במקום להתגלח על זקנם שלהם.
לאן הולך ה-PC?
עוד הרחבות על תמורות בעולם המחשוב, הכוללות בין היתר התייחסות לחידושים ולמגמות העיקריות בתחום המחשוב האישי, לרבות דגשים חשובים והאתגרים בתחום, ניתן למצוא בתקציר מתוך התחקיר: ה-PC משנה את פניו.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "משמעויות לחדשות" של pCon-line?
כמה זמן השקעת כדי לנתח לעומק את המשמעויות וההשלכות הנסתרות, של מגמות חדשות ומהלכים מפתיעים בעולם המחשוב ובאינטרנט? (תן מספר מדויק). pCon-line מסביר ומנתח מדי שבוע חדשה או מהלך מרכזי שי לו השלכה מעשית למשתמשים במחשוב ומקבלי החלטות מחשוב והוא נותן המלצות אופרטיביות לפעולה. כך מספיקות דקות בודדות בשבוע כדי להבין את המשמעויות וההשלכות החשובות ורלוונטיות של 50 אירועי מפתח שהתרחשו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "משמעויות לחדשות"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.