מהנדסי נאסא, יחד עם מהנדסים מחברת SGI, טוענים שהצליחו ליצור את מחשב העל המהיר ביותר בעולם.
המחשב החדש, הקרוי פרוייקט קולומביה לזכר ההרוגים באסון מעבורת החלל, הצליח להדיח שני טוענים לכתר שיא המהירות. הראשון, Earth Simulator של חברת NEC היפנית, הצליח ביוני השנה להשיג מהירות של 35.86 טרהפלופס (כלומר, 35.86 טריליון חישובים לשנייה), ואילו השני, פרוייקט Blue Gene של IBM השיג בספטמבר האחרון מהירות של 36.01 טרהפלופס.
כדי לשבור את שיא המהירות השתמשו מהנדסי נאסא ו-SGI ב-10,240 מעבדי איטניום של אינטל הבנויים לעשרים מערכות בנות 512 מעבדים כל אחת. מחשב העל מבוסס הלינוקס הצליח לשבור את השיא ולהגיע למהירות יציבה של 42.7 טרהפלופס, וכל זאת תוך שימוש ב-16 מערכות מתוך העשרים האמורות בלבד.
מעבדי האיטניום שמשמשים את פרוייקט קולומביה הם מן הדור החדש שעדיין אינו זמין
לכתבי News.com נודע כי בניסוי נוסף, לא רשמי, בו חוברו יחד כל עשרים המערכות, הצליח המחשב להשיג מהירות 51.9 טריליון חישובים לשנייה, כאשר הצפי עומד על גבול יכולת של 61.0 טרהפלופס.
מחשב העל החדש אמור לאפשר לנאסא לחזות ביתר דיוק תופעות כגון מסלולי הוריקן ובסימולציות מדוייקות יותר של מעבורות החלל.
המירוץ של החברות השונות אחר שיא המהירות קשור לא רק ליכולות מיחשוב מוגברות, אלא גם למאבקי יוקרה. בשלב הנוכחי, נראה כי ידה של SGI על העליונה, אולם אין ספק כי בקרוב נזכה לראות גרסאות חזקות יותר של מחשבי העל מבית IBM ו-NEC. הידיעה למעלה הופיעה ב- 5 מקורות מובילים בעולם.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "בראש החדשות" של pCon-line? - כמה חדשות חשובות באמת בתחומי המחשוב ואינטרנט אתה זוכר מהשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן מאות חדשות ומפרסם את החדשה החשובה ביותר. כך מספיקה דקה ביום להתעדכן ולהתמקד ב-250 החדשות החשובות, רלוונטיות ושימושיות ביותר שהתפרסמו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "בראש החדשות"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.