שלשום לא היה רק ראש השנה הגרגוריאני, אלא גם יום הולדתו ה-20 של האינטרנט. ליתר דיוק, זה מה שטוענים חלק מהעוסקים בתחום. יש הסבורים שהאינטרנט נולד ב-1961, עת ד"ר לאונרד קליינרוק פרסם מאמר בנושא טכנולוגיית ה-Packet Switching ב-MIT. אחרים מתעקשים על 1969, שאז הסמיך משרד ההגנה האמריקאי את ARPANET לחקור ישומי רשת מידע ותקשורת שתוכל לעמוד בהתקפה גרעינית. לעומתם יש התומכים בשנת 1970 כראויה לתואר, בשל המצאת ה-E-Mail ומעבר האינטרנט מניסוי צבאי לשימוש אזרחי. אך המועמד הפופולרי מכולם הוא ה-1 לינואר 1983, בו עברה הרשת להשתמש בפרוטוקול TCP/IP. המעבר הזה איפשר את התפתחות הרשת מהיותה חיבור של 1,000 מחשבים בלבד וכתובת רשת יחידה,
למצב בו היא מחברת בין רשתות רבות, כפי שאנו מכירים אותה היום. לכבוד המעבר, מספר אחד המהנדסים, הודפסו חולצות עם הכיתוב "I Survived the TCP/IP Transition". תהליך פיתוחה של הרשת היה ארוך, ממושך ומלא בנקודות מפנה, מה שהופך את קביעת תאריך הולדתה ה"נכון" לויכוח סוער במיוחד. בהזדמנות זו כדאי להתחיל גם את הויכוח לגבי השאלה האם "האינטרנט" העברי הוא זכר בעוד "רשת האינטרנט" היא נקבה. אז נניח שזה היה שלשום, ונסיים בברכת יום הולדת שמח! הידיעה למעלה הופיעה ב- 5 מקורות מובילים בעולם.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "בראש החדשות" של pCon-line? - כמה חדשות חשובות באמת בתחומי המחשוב ואינטרנט אתה זוכר מהשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן מאות חדשות ומפרסם את החדשה החשובה ביותר. כך מספיקה דקה ביום להתעדכן ולהתמקד ב-250 החדשות החשובות, רלוונטיות ושימושיות ביותר שהתפרסמו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "בראש החדשות"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.