סוני השיקה השבוע בתערוכת CES את Sony Reader, התקן נייד לקריאת ספרים אלקטרוניים המנסה לצמצם את הפער בחוויית הקריאה לעומת הקריאה מדף מודפס. בניסיון לעשות לספרים מה שעשתה אפל למוזיקה עם שירות iTunes, תשיק סוני חנות ספרים מקוונת שבה ישווקו ספרים רבים שלא היו זמינים עד כה בפורמט אלקטרוני, בגיבוי מספר מו"לים גדולים כמו Random House, פינגווין והארפר קולינס.
המכשיר כולל מסך בגודל ששה אינצ'ים, עוביו 14 מ"מ ומשקלו 250 גרם. אחד מיתרונות ההתקן הוא צריכת החשמל הנמוכה - ההתקן לא צורך חשמל כלל בעת הצגת התוכן אלא רק כאשר המשתמש עובר עמוד. הוא מצויד בסוללת ליתיום נטענת המאפשרת לבצע 7,500 מעברי עמוד ללא טעינה, ובמסך חדשני בעל רזולוציה של 600*800, שפותר את בעית ההיבהוב מעייף העיניים הנפוצה במסכי מחשב, על ידי שימוש בטכנולוגיית תצוגה נטולת תאורה פנימית של "דיו דיגיטלית", שפותחה על ידי חברת E-Ink. התצוגה על המסך נראית בדיוק כמו דף מודפס ולכן ניתן לקרא את הספר גם בתאורה ביתית וגם בתאורה טבעית מחוץ לבית.
מלבד ספרים אלקטרוניים, ההתקן מאפשר לקרוא חדשות בפורמט RSS, בלוגים, קבצי PDF וקבצי JPEG, והוא מסוגל לנגן קבצי MP3. כדי להזין תכנים למכשיר, ניתן לחברו למחשב דרך USB או תחנת עגינה. Sony Reader ישווק החל מתחילת האביב במחיר
סוני תאלץ להתמודד אל מול מספר אתגרים לא קלים כדי להגיע ראשונה אל הקהל הרחב. מספר חברות נוספות בשוק עושות שימוש בטכנולוגיית המסכים של E-Ink, ולכן התחרות לא תהיה קלה. כמו כן, חלקן מתכננות להשיק התקן משופר עם מסך גמיש שיוכל להתקפל כמו נייר. זו גם לא הפעם הראשונה שסוני השיקה מכשיר כזה - בשנת 2004 השיקה החברה ביפן התקן דומה בשם Librie אשר נכשל במכירות בעקבות המחיר הגבוה והמגבלות הרבות. היצע הספרים האלקטרוניים שניתן לקנות או להוריד בחינם אמנם הולך וגדל (פרויקט Gutenberg.org כבר כולל כמה עשרות אלפי ספרים, למשל), אבל הוא עדיין רחוק מאוד מהיצע הכותרים המודפסים.
העובדה שמדובר בענקית כמו סוני, והשילוב עם חנות הספרים הדיגיטליים המקוונת, יכולים לתת דחיפה רצינית לתחום, שמנסה כבר כמה שנים להמריא ללא הצלחה יתרה. עם זאת ולמרות היתרונות הרבים של המכשירים הדיגיטליים, הצורך של אנשים להחזיק ספר אמיתי מודפס על נייר הוא דבר שקשה להתמודד איתו - ואולי גם לא צריך. על פי ההערכות המקובלות, שתי המדיות ימשיכו להתפתח זו לצד זו מבלי לפגוע האחת בשנייה.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "בראש החדשות" של pCon-line? - כמה חדשות חשובות באמת בתחומי המחשוב ואינטרנט אתה זוכר מהשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן מאות חדשות ומפרסם את החדשה החשובה ביותר. כך מספיקה דקה ביום להתעדכן ולהתמקד ב-250 החדשות החשובות, רלוונטיות ושימושיות ביותר שהתפרסמו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "בראש החדשות"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.