דברים שנאמרו על ידי עוסקים בנושא יוכלו לסייע לך להרחיב ולהעמיק את התועלת שניתן להפיק מהתחקיר השבועי.
מומחים אומרים
ניהול ובקרה
מיכאל פנחס - סמנכ"ל הנדסה וטכנולוגיות באגינקס תקשורת
תקשורת סלולארית היא מרכיב ההוצאה העיקרי, וכאן יש לשים את הדגש הרב ביותר - מדיניות שימוש, נהלים נכונים וכדומה. מדובר בשוק של 30 מילארד ש"ח בשנה, כשמתוך הכנסות ספקי התקשורת, 60% הן הכנסות חברות הסלולאר! התחום הבא בתור מבחינת חסכון בהוצאות תקשורת, הוא דטה ואינטרנט. כאן חל בשנים האחרונות גידול משמעותי, עם העלייה ברוחב פס, מעבר למחשוב ענן וחיבור גופים חיצוניים לרשתות פנים ארגוניות. בתקשורת הקווית, מקומית ובינלאומית, רואים מגמת ירידה בהוצאות, בעקבות התחרות העזה בין הספקים.
משפט המפתח הוא ניהול ובקרה על משאבי התקשורת. כמו בכל דבר - ניהול ציי רכב, כח אדם וכן הלאה, הוצאות התקשורת שהולכות וגדלות, הן סעיף מאוד משמעותי בהוצאות הארגון וחשוב שזה יטופל על ידי גורמים מקצועיים, עם כלים מתאימים. אלה יוכלו להתמודד מול המורכבות ומול ספקי התקשורת, שהם מאוד מתוחכמים ודואגים באופן שוטף לערפל את מבנה תוכניות התמחור הרבות והמורכבות שלהם, ב"ערפל תמחורי". רוב הארגונים נכנסים למילכוד, כי כל חברות הסלולאר מחייבות שימוש בחבילות גלישה דור 3, שמאפשר חיבור לאאוטלוק וגלישה, אבל רוב העובדים לא זקוקים לזה. בנוסף, אף ספק לא נותן שרות הגבלת שימוש ויש היום "צ'ק פתוח". במקום לרכוש מרכזייה, שרותי תקשורת מנוהלים מאפשרים לקבל הכל מספק אחד - קווים, שלוחות, ציוד וניהול. כך משיגים חסכון משמעותי מאוד (20% לפחות) בהוצאות החד פעמיות, על האספקה והרכישה של הציוד. מצד שני, הדבר דורש התחייבות לכמה שנים.
בהתקשרות ארוכת טווח, חשובים מנגנוני הגנה ליציאה מההסכם במקרה של ירידת תעריפים בשוק - חשובה הגמישות בהסכם. עבור ארגונים מבוזרים, מעבר לחיבור אתרנט יוזיל עלויות תקשורת ביחס לטכנולוגיות ישנות כמו ATM, Frame Relay או סיפרנת. מעבר לבזק, יש עוד ספקיות בעלות תשתיות עצמאיות שנותנות שרותים, כסלקום, HOT ואורנג'. לארגונים קטנים, משמעותיות גם חבילות משולבות של מרכזיה + אינטרנט + אלחוט ומסרים מאוחדים (דואר קולי פקס ומייל).