אתר האינטרנט של רכבת ישראל רווי בשירותים יעילים ומועילים שלא כולם יודעים עליהם, וחבל. מה כוללים שירותי אתר רכבת ישראל? אילו פרטים נסתרים תוכלו לגלות? הנה דוגמאות מעניינות...
והיום אנחנו ממליצים לכם על אתר האינטרנט של רכבת ישראל. באתר תוכלו למצוא פרטים אודות חברת רכבת ישראל ופעילותה, אך הדבר הכי חשוב הוא הפרטים שניתן למצוא על קווי הרכבת, הכוללים את שעות היציאה והגעה של כל קו וקו, המסלול ועוד.
יתרונותיו הבולטים
אתר רכבת ישראל מציע מנגנון ידידותי המאפשר לאתר בקלות את הפרטים על כל קו וקו. לא רבים שמים לב, אך מנגנון זה מציע מספר מאפיינים מעניינים שיכולים לייעל מאוד את איתור הקו הרצוי. כך למשל, ניתן לחפש בבת אחת גם את הרכבת היוצאת לאזור שאליו רוצים להגיע וגם את הרכבת החוזרת ממנו לאזור המוצא. למשל, אם רוצים לנסוע מתל אביב לראשון לציון בבוקר ולחזור מראשון לציון לתל אביב בערב, כל מה שצריך לעשות הוא לבחור במנגנון החיפוש את שני המיקומים, ללחוץ על התפריט הנוסף "מצא רכבת חזור" ולבחור בשני החלקים את התאריך והשעה הרצויה לכל קו.
בתוך דף התוצאות, בלחיצה על הקישור "פרטים נוספים" ניתן למצוא פרטים חשובים לנסיעה. למשל, מחירי הנסיעה ברכבת ישראל לפי סוג הנוסע (מבוגר, סטודנט, נכה וכדומה), מספר הרכבת,
בתפריט "עלות נסיעה" באתר רכבת ישראל שמופיע בדף תוצאות החיפוש ניתן לחשב בקלות את עלות הנסיעה הכוללת לפי מספר הנוסעים וסוגם.
שירות מעניין נוסף שמציע אתר רכבת ישראל כולל מוזיאון מקוון בו ניתן למצוא גלריית תמונות, צילומים, סרטונים ועוד.
כמו כן, בעלי מוגבלויות יוכלו למצוא באתר רכבת ישראל מידע רב על האפשרויות השונות שהרכבת מציעה להם. כך למשל, עיוורים ואנשים הנעזרים בכיסא גלגלים זכאים לסיוע בעלייה ובירידה מהרכבת. כדאי להכיר זאת.
הסיבות לבחירה
עבור מי שמתכנן לנסוע ברכבת שימוש באתר רכבת ישראל יכול לספק יתרונות רבים. הוא יכול לחסוך דרכו זמן, למנוע בלבולים מיותרים וללמוד על זכויות שמגיעות לו ויכולות לסייע לו בנסיעה.
שים לב
אתר רכבת ישראל זמין במספר שפות, כולל עברית, אנגלית, רוסית וערבית.
הערה
ניתן לקבל פרטים על זמני הרכבות גם ב-SMS באמצעות שליחת שאילתה למספר 5570. למרות שמדובר במנגנון ממוחשב, השאילתה יכולה להיכתב בשפה חופשית. למשל, "מתי יוצאת הרכבת הבאה מחיפה לתל אביב?"
למנהלי מידע שרוצים לקדם חדשנות, לחסוך בהוצאות, להגן טוב יותר על המידע הארגוני, שירות pCon, מאפשר לקבל ריכוז מתומצת, של סיכום מאמרים ודברי מומחים, על חידושי טכנולוגיות המידע החדשות, תוך מיקוד בהיבטי מפתח החשובים למנהלי מידע. אלה כוללים: מגמות, שימושים, עלויות ומחירים, שיקולי בחירה, חלופות בשוק, דברי מומחים, טיפים, המלצות מעשיות ליישום, בעיות וקשיים צפויים, הפניות למקורות נבחרים וסרטוני המחשה.
הייחוד של pCon הוא בתמצות קצר וברור של מידע מקצועי שימושי, רלוונטי ובר יישום, שהכי מעניין וחשוב למנהלי מחשוב בישראל. למשל: מחשוב ארגוני, מעמד המנמ"ר, תקשורת, אינטרנט ארגוני, אבטחת מידע, Mobile, אחסון, וירטואליזציה, BI, ביג דטה, מחשוב ענן, תשתיות, דטה סנטר, תוכנות שימושיות, פיתוח, ניהול יעיל, חידושים טכנולוגיים.
למידע נוסף על מאות רבות של טכנולוגיותשסקרנו בשנים האחרונות
השירות והאתר סוקרים מערכות, מוצרים ושירותים של החברות המובילות בענף כמו: IBM, HP, מיקרוסופט, EMC, VMWare, NetApp, סימנטק, אורקל, אינטל, גוגל, אפל, פייסבוק, CA וכן סטארט-אפים וחברות חדשות ולא מוכרות.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "האתר הנבחר" של pCon-line?
כמה אתרים חדשים, מיוחדים בעלי ערך מוסף ממשי, גילית בשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן אתרים ייחודיים ומקורות ורשימות רבות, שמדרגות את האתרים הטובים ביותר שיש. מתוכם הוא ממליץ על האתרים הנבחרים והמומלצים הטובים ביותר בארץ ובעולם. כך מספיקה דקה ביום כדי להכיר ולבחון 250 אתרים מועילים, רלוונטיים ושימושיים מדי שנה. לכן, הוסף עכשיו את "האתר הנבחר"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.