מיקרוסופט השיקה מוצר חלוצי בתחום הגישה מרחוק IAG (ר``ת Intelligent Application Gateway) שיציע פתרון SSL VPN ו-application firewall וירטואלי. המוצר פותח במרכז המו``פ של מיקרוסופט בישראל. המוצר הווירטואלי הותקן כבר בארגונים בישראל ובעולם במסגרת הטמעות מוקדמות. מוצר זה מצטרף למשפחת מוצרי IAG שזכתה להצלחה בשוק הישראלי.
נקודות עיקריות
המוצר פותח במקורו על ידי Whale Communications שנרכשה בשנת 2007 על ידי מיקרוסופט והפכה עם כל הצוות המקצועי שלה לאינקובציה במרכז המו``פ הישראלי. Intelligent Application Gateway בגרסתו הראשונה הוצע כפתרון המשלב תוכנה וחומרה (appliance) והציע תפישה חדשה בתחום הגישה המאובטחת מרחוק. המוצר מאפשר גישה מאובטחת מרחוק מכל מכשיר, ללא כל התקנת תוכנה במכשיר הקצה. השירות מוטמע בתוך האפליקציה עצמה ולא כתוסף חומרה חיצוני - `קופסה` - שמנטרת את הרשת, ללא היכרות עם האפליקציה. השילוב של IAG בתוך האפליקציה מוזיל את עלות הפתרון ומשפר את יכולות הגישה מרחוק, תוך אינטגרציה מושלמת עם היישום.
עתה השלים מרכז המו``פ פיתוח גרסה מתקדמת של פתרון IAG שירוץ כמכונה ווירטואלית בשרת Windows Server 2008 עם טכנולוגיית Hyper V או בשרתMicrosoft Hyper-V Server . כן מוצעת תמיכה בסביבות אחרות כמו: Linux, Macintosh ודפדפן Firefox. בנוסף שולבו מתאמים חדשים ליישומי Dynamics
pConTop
המלצות מיוחדות
שחשובות למנהלי מידע
פרשנות מעשית והכוונה לנושאי מפתח
ו-Office Communications Server.
יתרונות המכונה הוירטואלית כוללים גמישות בבחירת חומרה (לרבות ניצול חומרה קיימת), הפחתת עלויות תחזוקה וקלות בגיבוי והבטחת המשכיות. יתרונות אלה מתווספים בלי לפגוע בקלות ההטמעה, קלות הניהול והאבטחה החזקה שנותן פתרון appliance.
דגשים נוספים
פתרון המכונה הווירטואלית יצא לשוק העולמי ב-1 בינואר 09 ועל פי הערכות מיקרוסופט ההכנסות בשוק העולמי יגיעו לעשרות מיליוני דולרים בשנה הקרובה. כאמור, הוא הוטמע בארגונים בעולם ובישראל - לרבות משרדי ממשלה - במסגרת הטמעות מוקדמות.
אסף רונן, מנהל קבוצת מוצרי IAG במרכז המו``פ של מיקרוסופט בישראל: ``שוק מוצרי הגישה המאובטחת מרחוק מתפתח בקצב מהיר והוא צפוי לגדול מכ-1 מיליארד דולר לכ-3 מיליארד עד שנת 2011. המוצר שפותח בארץ מציב את מיקרוסופט בעמדת זינוק מצוינת בשוק מתפתח זה, שכן אנו מציעים לארגונים יישום וייעול מהירים מסוגם, ללא כל סיכון. האפשרות ליישם במהירות ובקלות את הפתרון שלנו בכל מחשב על פני כדור הארץ (ולא רק במחשבים מנוהלים) מאפשרת גמישות ללא גבול בתצורות העבודה של הארגון. מלבד הייעול והחיסכון, יש לכך משמעות מרחיקת לכת גם בתחום איכות ושימור הסביבה: חסכון באנרגיה, הקטנת זיהום ועוד``.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "הכרזה מועילה" של pCon-line?
כמה הכרזות חשובות באמת בתחומי המחשוב ואינטרנט אתה זוכר מהשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן אלפי הכרזות ומפרסם את ההכרזה החשובה ביותר. (ניתן להתעדכן בהכרזות נוספות בחדשות החברות). כך מספיקה דקה ביום להתעדכן ולהתמקד ב-250 הכרזות החשובות, רלוונטיות ושימושיות ביותר שהתפרסמו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "הכרזה מועילה"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.