השנה הנוכחית איננה קלה כלל וכלל לחברות הטכנולוגיה. משבר הסאב-פריים בארה"ב, ההאטה הכלכלית בעקבותיו, התחזקות המטבע השקלי –כל אלו יצרו מצב לא פשוט לחברות הישראליות, אשר עדות לשחיקה מתמדת ברווחיהן. בימים כאלה, בהם עננה שחורה מרחפת על לא מעט חברות, הידוק החגורה הופך להכרח המציאות. הקפאת משכורות, צמצום עובדים, התייעלות תפעולית – כותרות אלו הפכו לשפת היומיום של מנהלי הכספים.
ואם לא די בכך, מחירי כרטיסי הטיסה מאמירים מעלה כנגזרת למחירי הנפט הגבוהים. כך לדוגמא, מושב טיסה לניו יורק ממריא כיום לכ-$1200 בעוד בתקציב של 2007 תומחר בכ-$600. נסיעות לחו"ל, הן של אנשי המכירות והן של הצוות הטכני, צומצמו באופן משמעותי. ההתייעלות הארגונית נדרשת בכל אספקט של הארגון.
אך האם ניתן להקפיא נסיעות לחו"ל? האם ניתן לוותר על נסיעה של טכנאי אל השטח לצורך תיקון תקלה קריטית ? צוות המכירות מוצא דרכים יצירתיות לצמצם את מספר הביקורים השנתיים בקרב הלקוחות בחו"ל, שיחות וידאו, אי מיילים, מצגות אינטרנטיות ועוד. לגבי הצוות הטכני התמונה קצת שונה. אף חברה לא תטיל בספק את אמינות פתרונותיה, ואם ישנה תקלה קריטית אשר מצריכה ביקור שטח של טכנאי, ברוב המקרים ההוצאה הכספית תאושר.
עם זאת, ישנם אמצעים המקנים שליטה מרחוק על ציוד IT ובכך מציעים דרך חסכונית לתיקון תקלות באתרים מרוחקים. במקום לשלוח טכנאי לחו"ל, לשלם כרטיס טיסה יקר והוצאות שהייה נוספות, הצוות הטכנאי יכול לגשת מרחוק אל תשתית ה-IT ולתקן בזמן אמת תקלות שונות. בכך חסכנו הוצאות כספיות משמעותיות, ויתרה מכך, תיקון התקלה נעשה בזמן אמת, מבלי
pConTop
המלצות מיוחדות
שחשובות למנהלי מידע
פרשנות מעשית והכוונה לנושאי מפתח
לחכות מספר ימים עד שטכנאי יגיע אל השטח.
אחת המגמות הנפוצות כיום לשליטה ובקרה מרוחקת על מערכות מחשוב קריטיות הינה השימוש ב-KVM IP,
(ר"ת Keyboard, Video ,Mouse) פתרון המאפשר למשתמש גישה מאובטחת ברמת ה-BIOS למחשב/שרת, באמצעות כתובת IP (דפדפן אינטרנט), ללא תלות במערכת ההפעלה. מתגי ה-IP KVM משתייכים לפתרונות Out of Band ולכן אינם תלויים בתקינות מערכת ההפעלה, ומותאמים לרוב סוגי השרתים הקיימים כיום בשוק. (בניגוד לפתרונות שליטה מבוססי תוכנה התלויים במערכת ההפעלה).
כמו כן, ישנם פסי שקעים (PDU) אשר מאפשרים שליטה מרוחקת על מתח החשמל.
נקודות עיקריות
חברת מיניקום הישראלית פיתחה פתרון ייחודי המשלב IP KVM עם כבל מתח אשר באמצעותם ניתן להשיג שליטה מרוחקת על תשתית המחשוב הן ברמת ה-BIOS והן ברמת מתח החשמל, כל זאת מתוך ממשק עבודה אחד (GUI). ניתן להתקין מרחוק מערכת הפעלה, לבצע עבודות תחזוקה כאשר המחשב נמצא במצב של Safe Mode, שחזור דיסק, הדלקה וכיבוי מרחוק של השרת ועוד. פתרון זה יוצר גמישות ונוחות מרבית לצוות הטכני, שכן ניתן לשלוט מרחוק בציוד ללא תלות במקומו הפיזי ועדיין לשמור על חוויית משתמש כאילו שלטנו על המחשב מקומית.
דגשים נוספים
פתרון זה מתאים במיוחד ל-MISSION CRITICAL DEVICES – אותם מקרים בהם השבתת מערכת יכולה להיות קריטית ביותר. לפתרונות השליטה מרחוק ישנה משמעות אדירה במונחים של חיסכון כספי בעלויות תחזוקה - ניתן לזהות תקלות ואף לפתור אותן, מבלי לשלוח טכנאי אל השטח.
לחלוק, לשתף, לעורר השראה ולהעצים מנהלי מידע, זה המוטו של
קובי שפיבק Bsc ו- MBA. קובי הוא מורה דרך טכנולוגי שמלווה את עולם המחשוב: כתכנת, מהנדס, מנהל, יזם, עיתונאי, יועץ ומרצה, משנת 1976. כעורך הראשי של תחקירי pCon הוא כתב וערך ב-19 השנים האחרונות, למעלה מ-960 תחקירים מקצועיים, שמסייעים למנהלי מחשוב במאות ארגונים, ליהנות מיותר עניין, זמן פנוי וכסף זמין.
מנהלי מחשוב, שמעוניינים לקרוא או להפנות לקובי שפיבק שאלות מקצועיות, מוזמנים לעשות זאת במסגרת תשובות המומחה.
אם לא מצאת שירות זה כשימושי, בבקשה ספר לנו.
אם אתה כן נהנה מהשירות שתף חברים שגם להם הוא יכול לעזור.
תחשוב על החיוך, הסיפוק, ההרגשה הטובה, כשגם רעך ייהנה כמוך והמלץ עכשיו.
מה מייחד את "הכרזה מועילה" של pCon-line?
כמה הכרזות חשובות באמת בתחומי המחשוב ואינטרנט אתה זוכר מהשנה האחרונה? (תן מספר מדויק). pCon-line ממיין ומסנן אלפי הכרזות ומפרסם את ההכרזה החשובה ביותר. (ניתן להתעדכן בהכרזות נוספות בחדשות החברות). כך מספיקה דקה ביום להתעדכן ולהתמקד ב-250 הכרזות החשובות, רלוונטיות ושימושיות ביותר שהתפרסמו השנה. לכן, הוסף עכשיו את "הכרזה מועילה"
למועדפים או ל-RSS, התעדכן בפייסבוק או בטוויטר.